Τα μονοπάτια της Πάτμου


Έτος έκδοσης: 2014 ISBN: 9789609412346 Συγγραφέας: Δέσποινα Βακράτση
Τιμή: 14.00 €


Η Πάτμος διαθέτει αξιόλογο δίκτυο μονοπατιών που συνέδεαν τους οικισμούς, τις αγροτικές περιοχές και τα βοσκοτόπια μεταξύ τους, καθώς και με την Ιερά μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Τα μονοπάτια συνέδεαν επίσης τους οικισμούς με τα μοναστήρια, τα ερημητήρια και τα καθίσματα που είναι διασπαρμένα σε όλο το νησί.
Οι διαδρομές των μονοπατιών της Πάτμου είναι, κατά κύριο λόγο, ήπιες και μας αποκαλύπτουν εξαιρετικού κάλλους τοπία, αρχαία και νεώτερα μνημεία, παλιά ξωκκλήσια, ασκηταριά και πυργάλια, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα αλλά και την πανέμορφη ακτογραμμή.
Το νέο βιβλίο για τα μονοπάτια της Πάτμου σας προτείνει μια νέα διαφορετική μύηση στο νησί της Αποκάλυψης. Ακολουθώντας τις σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές θα βιώσετε τη γαλήνη και την αισθητική του ιδιαίτερου τοπίου του. Οι φωτογραφίες που εμπεριέχει, θα σας ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του νησιού.
Η γνώση της συγγραφέως  σε συνδιασμό με την εμπειρία των εκδόσεων «Ανάβαση»,  δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και μια διαφορετική ματιά στο υπέροχο αυτό νησί.